4 Aralık 2016 Pazar

Edward Theodore Gein (Ed Gein)


Edward Theodore Gein, 4 kişilik bir ailenin en küçüğüdür. Babası alkolik, abisi baskıcı ve Annesi de aşırı dindardır. Annesinin üzerindeki etkisi çoktur. Babası, abisi ve annesini sırayla kaybettiğinde, kimsesiz kalır. Yalnız kalması ve çevresindeki kişilerce garipsemesi onu çileden çıkartır. Annesini diriltebileceği düşüncesiyle anatomi bilimini incelemeye başlar ve mezarlıklardan çaldığı cesetler üzerinde bir takım çalışmalar yapar. 


Annesini dirilmeyi başaramayacağını anlayınca, annesinin öldüğü yaşlarda bir kadın cesedinin dersini yüzmeye başlar ve arada deriyi elbise olarak kullanır. Kadınlara karşı hissettiği karmaşık duygular onu bir ara kadın olmaya itmiştir. İlk başlarda kendini cinsel organını kesmeyi düşünür fakat o düşünceden vazgeçer. Kadın vücuduna duyduğu hisler artmaya devam eder. Sadece mezardan cesetler toplamakla kalmaz ve 1954 yılından sonra cinayet işlemeye karar verir. Kurbanlarını annesinin öldüğü yaşta ki kişileri seçer. Deri işlemesinde iyice profesyonelleşen ve gün geçtikçe bunlardan özel eşya yapmaya başlar.

Meme ucu, parmak ve kulak kullanarak kolye, kemer gibi çeşitli aksesuarlar,

İnsan kafa tasından bardak veya benzeri aksesuar,

İnsan elinin derisinden eldiven,

İşlenen cinayet sonrası kasabanın şerifi izini bularak gözaltına alır. Evinde geniş çaplı bir arama gerçekleştirilir ve yetkililer kadavrasından yapılmış çeşitli eşyalar bulur. 


Yetkililer bir den çok cinayet işlemiş olabileceğini düşünür fakat kadavralar üzerinde yapılan araştırmalar ve evin çevresinde gerçekleştirilen incelemeler sonucunda mezarlıktan çıkarılan kadın cesetleri olduğu kanısına varılır.


Hakkında yapılan suçlamaları inkar eder ve cinayetleri evini süslemek için işlediğini söyler. Doktorlar kronik şizofrenisi tanısı konulmuştur. Akli dengesi yerinde olmadığına dair belge alınmış ve hapis yatmaktan kurtulmuş geri kalan hayatını ıslahevinde geçirir. Uzun zamandır yaşadığı kanser hastalığı sonucu hayata 77 yaşında veda eder.


İfadelerİfadeler