21 Şubat 2017 Salı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi


Müjdat Gezen Sanat Merkezi(MSM), 1991 yılında İstanbul, Kadıköy'de Ziverbey mevkisinde kuruldu. MSM, içinde Müzik, Tiyatro vb. eğitimlerin olduğu bir Sanat Merkezidir. Tiyatro, Müzik, ve Klasik Gitar bölümlerinde 3 yıl süresince, Yazarlık bölümlerde 2 yıl ücretsiz olarak eğitim vermektedir. MSM, kurslardan elde edilen gelirlerle etkinliklerini sürdürmektedir. Yetişkinler için akşam okulları, Tiyatro, Konservatuvar, Actor Sudio, Şan-Vocal, Diksiyon ve Etkili konuşma, Dublaj/Seslendirme, Yaratıcı Yazarlık, Piyano ve Gitar, Kamera Önü Oyunculuk ve TV Sunuculuğu eğitimi, çocuklar için ise Piyano ve Gitar eğitimi yanında hafta sonu kış ve yaz eğitimi vermektedir. 2003 yılında Cihangir'de MSM2 şubesi hizmete girmiştir. Şube 2 yıllık olup bu bölümü bitirenlere ''Diplom'' verilir. 2 senelik konservatuvarı pekiyi derecede bitirenler, MSM1'de lisans tamamlama eğitimi almaya hak kazanır. 


Eğitim, Türkiye'de Geleneksel Türk Tiyatrosu eğitimi veren ilk kurum olma özelliğini taşır. Meddah Karagöz ve Orta Oyunu eğitiminde önemli bir yer tutar. Eğitim Sahne ağırlıklı ama yeterli derecede kurumsal derslerle de nitelikli sanatçı yetiştirme yolunu benimsemiştir. Tüm bölümler için, her yıl 1 Ekim'de yetenek sınavı yapılır, bu sınavda başarılı olan öğrenciler ücretsiz eğitim görmeye hak kazanır. İlk sene hazırlık sınıfı sonunda yapılan final sınavında başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa kabul edilir. Türkiye'de ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek kurumdur. 2005 yılında Kadıköy Bahriye'de MSM sahnesi açılmıştır. 


Saldırı, 20.02.2017 tarihinde giriş kapısında gece saatlerinde yangın çıkıştır. Bölgede bulunanların ihbarı üzerine itfaiye ve polis ekiplerinin gelmesiyle yangın söndürülmüştür. Yapılan güvenlik kamerası incelemelerinde kişinin sanat merkezi önüne gelip ateşe verdiği görülmüştür. 


Soruşturma, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu yaptığı açıklamada, ''20.02.2017 tarihinde saat 01.30 sırasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi kimliği belirsiz şahıs tarafında yanıcı madde dökülmek suretiyle çıkarılan çıkarılan yangın sonucunda olaya anında müdahale edilerek yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındığı ve binada maddi hasarın meydana geldiği tespit edildi.'' açıklamanın devamında ''Olay yerinden elde edilen kamera görüntülerindeki failin tespiti ile yakalanmasına yönelik başsavcılığımızca güvenlik güçlerine gerekli talimatlar verilmiş ve geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır.'' denilmiştir.



Tutuklama, evli ve 4 çocuk babası olan 39 yaşındaki Mehmet Ali Aligüzel Sancaktepe'de evinde gözaltına alındı. Emniyet şubesindeki ifadesinde, Müjdat Gezen'in 15 gün önce televizyonda yaptığı açıklamadan dolayı kızıp yaptığını belirtti. Daha sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakılmıştır.      

Olayla ilgili Müjdat Gezen'in ilk açıklamaları, 


Müjdat Gezen Sanat Merkezi saldırı görüntüsü,

13 Şubat 2017 Pazartesi

Diktatörlük


Diktatörlük, hükumet yönetiminin tek adam biçiminde yönetilmesidir. Hukuki veya diğer politik faktörler tarafından liderlik imkanı sağlanır. 

*Toplumun iradesi olmadan çoğulcu yapıda olabilirler.
*Toplumun yaşam tarzı ve düşüncelerini kontrol altında tutarlar. 
*Elinde bulunan gücü karşıt bir yapıda kullanabilir.
*Hedeflerine ulaşmak için her türlü legal veya illegal yöntemleri kullanabilirler veya savunabilirler.

Diktatörlük Türleri
    
İdeolojik, tüm yetkilileri elinde bulunduran en üst düzey yöneticidir. 

Müşfik, lider bir kişinin kişisel çıkarı veya küçük bir bölümün yararına hizmet sağlamak yerine, toplumun tamamına faydalı bir politika izlediği yönetimdir.

Tek Parti, devlet iradesinin ve tüm yetkinin tek bir parti elinde bulunmasıdır. Bu yönetimde demokrasiden söz edilemez.